zondag, 17 februari 2013 00:00

testversie panobot

Update testversie:

Vorige testversie:

Mijn eerste testversie is klaar, althans, een vereenvoudigd concept. Het motortje dat voor de verticale verdraaiing zorgt (en dus mijn camera moet oplichten) bleek niet sterk genoeg, of de overbrenging heeft te veel weerstand. Daarom heb ik enkel het onderste deel met een horizontale verdraaiing afgewerkt en ben hiermee gaan testen.

2013-01-05T19:49:08 v2

Zie hier onder mijn eerste panorama (klik op de afbeelding). Deze is gemaakt van de binnenkant van mijn wasmachine. Omdat de statiefkop automatisch draait en na iedere verdraaiing de camera automatisch aanstuurt, zijn creaties mogelijk die met een normale statiefkop niet mogelijk zijn.

wasmachine

Binnenkort wil ik alsnog gaan werken aan een alternatieve overbrenging voor de verticale verdraaiing zodat meerdere rijen foto's mogelijk worden, hierdoor kan een veel hogere resolutie bereikt worden. Nu ligt de grens op ongeveer 25 megapixels, als meerdere rijen foto's gemaakt worden zijn zelfs gigapixel (1000+ megapixels) panoramas mogelijk waardoor een gigantische scherpte bereikt wordt en ver ingezoomd kan worden in de panorama.